0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Utrecht?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Utrecht

Rioolratten

Heeft u in en om het huis één of meerdere ratten gevonden, zitten er gaten in uw vuilniszakken, komt de kat regelmatig met een rat thuis of heeft u gaten van ongeveer 5 tot 10 centimeter om het huis gevonden? Dan kan het zomaar zijn dat u een rattenplaag heeft.

Rioolratten zijn een indicatie van rioolproblemen. Deze soort rat ofwel bruine rat kunnen goed zwemmen en voelen zich prettig in het riool. Door veroudering van het riool kunnen er breuken ontstaan, de ratten kunnen door deze breuken naar buiten kruipen en zo in en om uw woning of bedrijfspand terecht komen. Bij de constatering van ratten is het raadzaam om een professional in te schakelen die de oorzaak van het probleem kan achterhalen en verhelpen. de door ons aangedragen professional is naast het bestrijden van ongedierte gespecialiseerd in het oplossen van diverse rioolproblemen zoals het vervangen van kapotte riolering. Voorkom een rattenplaag, neem contact met ons op via 0800 255 3733 of vul het contactformulier in.

De bruine rat

De rioolrat ook wel de bruine rat genoemd is stevig gebouwd en heeft een kenmerkende stompe snuit, dikke vacht en duidelijk zichtbare oren. De bruine rat kan inclusief staart tot wel 52 cm lang worden. Doordat deze type rat alles eet zijn ze vaak te vinden in de buurt van kliko’s en grote vuilcontainers. Ratten vermenigvuldigen zich razendsnel, een paar ratten kan al snel uitdraaien tot een regelrechte plaag. Schakel daarom bij de constatering van ratten een specialist in zodat een plaag voorkomen kan worden. Gif en rattenvallen werken niet altijd goed, de ratten mijden deze of zijn zelfs resistent tegen de meeste gif soorten. Pak daarom de oorzaak direct aan en laat de door ons aangedragen professional een inspectie en reparatie doen van uw riool.

Rioolratten voorkomen

U kunt rioolratten voorkomen met deze handige tips:

 • Etensresten bewaren in goed afgesloten vuilniszakken en bakken
 • Afval op tijd wegbrengen
 • Houdt alles goed schoon
 • Goede bouwkundige voorzieningen zoals: smalle ventilatieroosters, goed werkende en afgesloten riolering, goed sluitende deuren en afvoerputjes.
 • Zelfs bij het volgen van de bovenstaande tips kan het zijn dat u overlast van ratten ervaart. Schakel dan tijdig de door ons aangedragen professional in om de oorzaak van het probleem snel op te sporen en te verhelpen. Vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

  Service

  Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

  We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

  Matchmaker

  Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

  Werkgebied

  De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Utrecht en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

  Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

  Offerte aanvragen

  Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  shortcodeCommand = [bono_form]

  Over Allfree

  Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

  Werkgebied

  Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Utrecht bent u bij ons aan het juiste adres!

  Hoofdvestiging

  Allfree BV
  Nieuwe Boteringestraat 28
  9712 PM Groningen
  Telefoon 0800-2553733
  [email protected]
  www.allfree.nl
  KVK 02068857
  BTW NL811243606